The Tea Hut - Applied Engineering Design Ltd |
Applied Engineering Design Ltd

The Tea Hut

the-tea-hut-applied-engineering-design-ltd-3A 9 m x 4 m polygonal occasional use leisure building, projecting over the sea, designed to be safely built at the landward end of steel rails and slid seaward when finished.

The building is glazed all round and has a glazed floor panel, giving stunning views down, and out, across Loch Fyne. The superstructure comprises: a galvanised steel frame consisting of thin roof and floor plates separated by an offset steel shear/torsion core and slender perimeter columns; timber carcassing to form the roof pyramid, and full height double glazing all round.

The sliding rails below are supported on a slender galvanised tubular steel subframe, in turn sitting on a substantial pad foundation below. Twin rock anchors to the rear resist overturning. Accommodation includes a kitchenette, toilet, writing desk, fold-down bed and wood burning stove. Flexible service connections allow the structure to be slid back in for maintenance.

the-tea-hut-applied-engineering-design-ltd-4

the-tea-hut-applied-engineering-design-ltd

Images © Tigerchick Media