Issue#3—2020
Issue#3—2020

Issue#3—2020

The 2020 GAGA ceremony saw the substitution of the Edwardian splendour of 4 Hamilton Place with Zoom – an unfortunate effect of our present circumstance. Zoom does however have some benefits and our brief announcement of our GAGA winners was enjoyed by all.

An eclectic mix of projects were received, including that for our new ‘Art Award’, with some difficult decisions having to be taken by the judging panel. This issue features the results of that process.

Our sustainability winner uses a simple building form to create accommodation that takes coastal erosion into account. By combining the strength of steel and the natural finish of timber,
a movable / reusable building has been constructed.

Two further projects take the rural barn and elevate its design to new heights. Fordham Abbey Dojima Saké Brewery by SCABAL & KPTA takes this simple form and creates a poetic steel structure for the first building of its kind in the UK, the concept is given even greater potency by Haston Reynolds with their Centre for Dairy Science Innovation at the University of Nottingham.

This year’s projects continue to show the versatility, strength and compatibility of galvanized steel within our built environment.

 

 

Iqbal Johal, Editor

Hill House Passivhaus, Lewes

The site is located within the South Downs National Park alongside an ancient drove road used by fisherfolk to carry fresh fish from the old fishing village of Brighton to the county town of Lewes. The house was conceived as…

Read more

Peacock

Peacock by metal sculptors Bill and Peach Shaw is a private commission located in Hereford. The artists used traditional metal forming techniques to create the sculpture, which was hot dip galvanized and treated to achieve the patinated effect. Finally, copper…

Read more

Please Be Seated

Arup collaborated with British designer Paul Cocksedge to transform Finsbury Avenue Square, Broadgate, with the large-scale community installation, Please Be Seated, as part of London Design Festival 2019. Supported by British Land and fabricated by White & White London, Please…

Read more

The Listening Station, Southwold

The project was the result of the demolition of an old Royal Navy listening station that was at risk of falling into the sea from coastal erosion. Its replacement saw the construction of two new build portable low energy holiday…

Read more